Това заяви в коментар за ФрогНюз Методи Андреев.  Ето и цялото

...
Това заяви в коментар за ФрогНюз Методи Андреев.  Ето и цялото
Коментари Харесай

Методи Андреев пред Фрог: Да разследват и Борисов като “поръчител” на евентуалния атентат срещу Гешев

Това съобщи в коментар за ФрогНюз Методи Андреев. 

 

Ето и цялото изявление:

Господин Андреев, какво виждате на пръв взор в цялата известна информация за хипотетичния атентат против основния прокурор Иван Гешев? 

 

Аз съм един от по този начин наречените “трапезни анализатори ”, съгласно специалистите по национална сигурност и ще дам мнението си като подобен. Не съм антитерорист. Но като приблизително образован българин си задавам въпроси, които могат да се сторят много неуместни на хората, забъркани в тази обстановка. 

 

Имаме обща визия от това какво е приключил и какво не основния прокурор. Не мога да си показва, че някои от набелязаните за възможни поръчители на атентата са потърпевши значително от активността му. Божков се радва на положително здраве и стандарт в Дубай. Цветан Василев също се радва на положително здраве и стандарт в Белград. Хората от NEXO също са в положително положение - никой не ги преследва. Никой не преследва Къро, Таки… Не виждам очевидни закани за тези хора, които да ги принудят да постъпят по този метод. 

 

За да се прибегне до опасност против основния прокурор, той би трябвало да извърши действителни дейности, да има вкарани в пандиза, не застрашени от съд, както е било по време на борбата на Джовани Фалконе в Италия. Там има стотици мафиоти - от най-мощните клонове на Коза Ностра, Ндрангета, вкарани в пандизите. 

 

Не мога да схвана за какво от листата на възможните поръчители е изваден Бойко Борисов. 

Защо? 

 

Както Божков е под опасност, с обвинявания, както Цветан Василев и всички останали подземни и надземни герои са застрашени от евентуални обвинявания от основна прокуратура, Гешев неотдавна говерше за “сребърниците на Юда ”. Видимо намекваше по отношение на някогашния министър председател Борисов, че надали не следствията за кюлчетата, пачките, къщата в Барселона са завършили. Интерес ли има Борисов това да не приключи? Според мен има. Борисов има минало в СИК. Защо никой не го поставя в сметките на възможните поръчители на този възможен атентат. 

 

Гешев желае доста да наподобява на Джовани Фалконе, само че без да има неговия край. Той е умрял при показателен атентат, осъществен под един мост. В него умират охранители, негови сътрудници… Но Фалконе не се е движил като застрашено лице с членовете на неговото семейство. Искам да запитвам НСО има ли протокол, който не разрешава на застрашено лице (както от месеци внушава основния прокурор) да се движи в една кола с членовете на своето семейство. Аз, в случай че съм такова лице, ще желая службата да обезпечи обособена защита за моето семейство. Мафиотите, колкото и да са жестоки, те не желаят да убият членовете на фамилията, а лицето, което им пречи. Никой не пита за какво основния прокурор се е движил с членовете на фамилията си. 

 

Гешев се е движил с брониран автомобил. Те са направени по този начин, че директно проваляне от патрон не може да пробие нито стъклата, нито каросерията. Още по-малко осколки могат да го създадат. Това е също бързо движещо се железно парче, само че то няма характерността на кулршум, който има по-голяма пробивна мощ. 

 

Следващата митологема - тези 30-40 сантиметра кратер, който се е отворил. Вижте фотосите - вие виждате ли подобен трап? Няма по какъв начин да не проличава на фотосите. Това е сериозна дълбочина. 

 

Експертите по национална сигурност сега настояват, че са разчитали на това конвоят да спре след гърмежа и стрелци на място да атакуван кортежа. Това звучи несериозно. Кортежът на охранявано лице се изнася допустимо най-бързо, когато има опасност за лицето. Той форсира, не стопира. Това е смешно изказване. По този път до Самоков има много дребни мостови уреди, виадукти. Защо тези взривни устройства не са сложени там от тези хора? Тогава резултатът щеше да е в реалност доста драматичен. 

 

В момента всички проверяват версията за атентат. Има ли някой сериозен специалист, който да проверява възможна инсценировка? 

 

Смятате ли, че има такива специалисти?  

 

Представяте ли си в какъв батак е страната ни? Ако е атентат, това е атентат против страната. Ако е обаче инсценировка, това значи че самата страна си има мафия. 

От сутринта ни облъчват, че основният прокурор е жертва и държавността е застрашена. Нито един специалист не позволява опцията това да е инсценировка. Никой не мисли да проверява това. 

 

Защо? 

 

Защото току виж излезе истина. Някои споделят - задачата била гърмежът да преобърне автомобила и да нанесе провали. Това е тежка бронирана кола, понижава скоростта в този сектор, тъй като там има изострен завой. Да си представим, че това е прав път и се движи със скорост 140-150 км/ч. Този гърмеж може да провокира загуба на ръководство, автомобилът да катастрофира и тогава последствията да са трагични. Но в случай че това е била задачата, за какво гърмежът става на място, което е минимум евентуално да докара до този сюжет? Защо не го взривиха с РПГ? Главният прокурор заслужава и това, и дрон, и управляема ракета. Евентуалните поръчители евентуално имат финансови благоприятни условия. РПГ би приключил добра работа на това място. 

 

Да речем, че въпросното следствие стигне до възможните причинители. Кой мислите, че ще бъде посочен като подобен и допускате ли, че някой може да бъде “сготвен ”?

След като при КТБ не откриха връзка с Делян Пеевски, когато проверяващ беше основния прокурор, откакто и до момента няма повдигнати обвинявания за “тънките ” автомагистрали, откакто за кюлчетата, пачките и къщата в Барселона до момента няма резултати, най-вероятно това ще бъдат хора, които чакаме да са посочени като видни съперници на основния прокурор. Нищо чудно и протестиращите да посочат като забъркани. Но в случай че се проверява обективно, би трябвало да проверяват и възможен предумисъл от страна на Бойко Борисов. 

Интересен е моментът, в който този хипотетичен атентат се случи. Той пристигна директно след визитата на основния прокурор в Украйна, където се показа като изтъкнат герой против мрежата от съветски шпиони у нас. Допускате ли, че може да се тръгне и по такава линия в следствието, която да поддържа тезата на Гешев? 

 

Очаквам в тази посока да тръгнат нещата, допустимо. 

 

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР